A Matuzalem több mint egy flavonoid komplex.

Az elhízás mint rákkockázati tényező

A kiegyensúlyozatlan táplálkozás és a táplálékkal bekerülő, az élelmiszerekben jelen lévő daganatképző faktorok összefüggéseire. Az élelmiszereinkben jelen lévő vagy az élelmiszerek kezelése során keletkező rákkeltő anyagok egyrészt közvetlenül befolyásolhatják a daganatok képződését, másrészt közvetve gyorsíthatják azok kifejlődését.

Az élelmiszerek mennyiségtől, az élelmiszerek összetevőinek vagy az elfogyasztott táplálék összetevőinek arányától függően rendelkeznek daganatképzést elősegítő vagy éppen a daganatképzést gátló hatással.

Elhízás ellen Matuzalem tablettávalSzámos vizsgálat történt az elhízás és bizonyos rákféleségek összefüggésének tisztázására, elsősorban az emlő, a vastagbél és a végbél rosszindulatú daganatainak kifejlődésével kapcsolatban.

A daganatképzésben az elhízást mint kockázati tényezőt a testtömegindex kiszámításával értékelhetjük.
A testtömegindexet megkapjuk, ha a kilogrammban kifejezett testtömeget osztjuk a méterben kifejezett magasság négyzetével:

Testtömegindex = testtömeg (kg) / magasság2 (m2)

Ha a testtömegindex 18,5 és 25 között található, akkor testtömegünk a normál értéknek felel meg. Túlsúlyról beszélünk 25 és 30 közötti értékek esetében. Egyértelműen elhízásnak tartjuk a 30 és 40 közötti, túlsúlyos (kóros) elhízásnak a 40 feletti testtömegindexet.

A testtömegindex normál érték feletti emelkedése relatív kockázati tényezőt jelent az emlő és vastagbélrákok esetében. Ebből következik, hogy a túlzott energia felvétel káros az említett rákfajták esetében.

Mivel a tápanyagok között a zsiradékok rendelkeznek a legnagyobb energiaforrással, 1 g zsír elégetésekor a szervezetben 38 kj (9,3 kcal) képződik, az elhízás esetén a figyelem a zsírok csökkentése felé irányult.
Az ajánlások a zsírfogyasztást az energiaérték 25-30%-a esetén tartják megfelelőnek. Ez a mennyiség az optimálisnak tartott nőknél 2200-2400 kcal, férfiaknál 2700-2800 kcal energiabevitel esetén megközelítőleg 70, illetve 80 g-ot jelent az élelmiszerekben található rejtett zsiradékkal együtt.

A két fajta Matuzsálem tabletta

Matuzalem InternalMatuzsálem Internál
Tabletta belső fogyasztásra.
A tablettát le kell nyelni, a gyomorban szívódik fel a Matuzsálem.

Matuzalem SublingualMatuzsálem Sublingual
Tabletta nyelv alá.
A tablettát el kell szopogatni, a nyelv alatt a nyálkahártyán szívódik fel a Matuzsálem.

FIGYELMEZTETŐ: Kérjük vegye figyelembe, hogy a Matuzsálem tabletta nem gyógyszer. A weboldalunkon gyógyhatásról pozitív állítást nem teszünk! Ezen a weboldalon kizárólag a Matuzsálemmel folytatott fejlesztési és kutatási eredményeket tesszük közre közérthető formában!

Policiklikus szénhidrogének

Policiklikus szénhidrogének a nitrózaminokkal ellentétben a szervezetben nem keletkeznek. Keletkezésük jelentős részben az élelmiszerek feldolgozása során történik. Elsősorban a szakszerűtlen füstölés során keletkező kémiai anyagok rákkeltőek. Azokon a területeken, ahol nagy mennyiségben fogyasztanak füstölt húsárut, mint pl. Japánban a füstölt halat, ott a gyomorrák előfordulása gyakoribb.

Policiklikus szénhidrogének keletkezhetnek a faszénen történő grillsütés és kenyérpirítás során, vagy a kávé, kakaó erősebb pörkölésekor. A faszénen történő grillsütés nyomán keletkező benzpirén, benzantracén állatkísérletekben is gyomorrákot idéz elő.

Az élelmiszerek tartósítására használt só

A táplálkozás epidemiológiai vizsgálatok hívták fel a figyelmet arra a tényre, hogy ahol magas elsősorban a tartósítás során használt só fogyasztás, a zsírban sült, a füstölt és a pácolt élelmiszerek fogyasztása, ott gyakoribb a nyelőcső és a gyomorrák előfordulása.

Különösen jelentős ez a tény azoknál a népeknél, ahol a magas só, a túlzott fűszerezés a policiklikus aromás szénhidrogének fogyasztásával párosul. Feltételezik, hogy a nagyobb mértékű só fogyasztás károsítja a nyelőcső, illetőleg a gyomor nyálkahártyáját, és ennek következtében a rákkeltő anyagok közvetlenebbül fejthetik ki sejtkárosító hatásukat.

Hazánkban a szigorú élelmiszer biztonsági szabályoknak is köszönhető, hogy annak ellenére, hogy nitráttartalmú, füstölt és pácolt, illetőleg sózott élelmiszereket is fogyasztunk, a gyomorrák 1955 és 1996 között férfiaknál az évi 7000-rőI3000-re, a nőknél 4000-rőI1500-ra csökkent.

A flatoxin

A rákképződés szempontjából a mikotoxinok közül a legtöbbet vizsgált penészgomba toxinja az aflatoxin. Az aflatoxint a penészes földimogyoróból izolálták, de kimutatták szennyezett takarmányból és egyéb élelmiszerekből is. Állatkísérletekben az aflatoxin erős májrák képzőnek bizonyult.

A takarmánnyal bevitt aflatoxin lineáris arányban választódik ki a takarmányt fogyasztó állat tejével. Összefüggést állapítottak meg egyes trópusi országokban a máj rák-megbetegedés és a nagyarányú földimogyoró-fogyasztás között.

A hepatitis B vírus fokozza az aflatoxin májrákot okozó hatását. Az aflatoxin és az alkoholfogyasztás ugyancsak erősíti egymás kórokozó hatását. Az alultápláltság, a fehérje és az A-vitamin-hiány amely jellemző a trópusi országok lakosságának táplálkozás ára hasonlóan súlyosbítja az aflatoxin daganatkeltó hatását.

Matuzalem fogyasztásSzedési javaslat
Javaslatok a Matuzalem fogyasztásához. Mennyit fogyasszunk a Matuzsálemből?
Matuzsálem rendelésMatuzálem rendelés
Rendelje meg még ma a Matuzalem tablettát, ingyenes kiszállítással
A Matuzsálem gyógyhatásaiErősebb Immunrendszer
Immunerősítő étrend. A Matuzalem készítményben lévő szabadgyökök.
Vásárlói véleményekVélemények
Fogyasztók véleményei a Matuzalem tabletta fogyasztása után.


Szakemberek Engedélyek Tabletta rendelés Vélemények Rákgyógyítás Letölthető Céginfó TETEJÉRE
Telefonos segítség
+36 70 / 7733 059
Gyorsrendelés
Rendelés itt!
Matuzalem.co.hu © Minden jog fenntartva