Tudatos táplálkozás a rák megelőzése céljából.

Rák megelőzés tudatos táplálkozással

A nyugati típusú étkezés divatjához köthető daganatos betegségek magas aránya pontosan jelzi egy társadalom étkezési szokásainak hanyatlását, mely elveszítette kapcsolatát a természettel még a táplálkozási kedv vonatkozásában is, és amely az étkezést csupán energiabevitelként éli meg, anélkül, hogy számolna annak hatásaival az egészségre. Pedig az evés szükségletének puszta kielégítésére szorítkozó, átgondolatlan táplálkozásmód igen ártalmas az ember egészségére.

Matuzalem rák ellenA különböző kultúrákban, a napi étkezés során bevilt számos növény és más élelmiszer kivételes forrásait képezik azoknak a molekuláknak, melyek képesek hatékonyan beavatkozni a daganatképződés egyes folyamataiba, ugyan-úgy, mint a gyógyszerek.

A gyógyszerek le tudják fékezni a betegségek kifejlődését irányító szakaszt, egyfajta megszakító mechanizmussal, mely akadályozza a betegség kifejlődését. Az esetek többségében egy speciális fehérjecsoport, az enzimek működési rendellenességéről van szó, melyek a többi között a daganatok kialakulásáért is felelősek, természetes, hogy a gyógyszerek többsége az enzimműködés blokkolására törekszik azért, hogy egy bizonyos egyensúly elérésével megakadályozza a betegség továbbfejlődését.

Az élelmiszerekben levő és a szintetikus molekulák közölt a fő különbség nem a hatékonyságukban, hanem a forrásaikban van. A főleg növényi táplálékban található rák ellenes molekulák minden nemkívánatos mellékhatástól mentesek, míg a szintetikus molekulák idegenek a szervezet számára, a mellékhatások kockázatával együtt. Tehát ha létezik is némi hasonlóság a táplálékeredetű, természetes, valamint a szintetikus molekulák működésében és hatásaiban, az alapvető különbség köztük az, hogy a zöldségekkel és a gyümölcsökkel a szervezetbe juttatott daganatellenes molekulákhoz semmilyen mérgező mellékhatás nem társul. Voltaképpen a táplálékeredetű molekulák ugyanúgy képesek kölcsönhatásba lépni a legtöbb célsejttel, mint a gyógyszeriparban kifejlesztett szintetikus gyógyszerek, azok esetleges negatív hatásai nélkül.

Rák ellen a MatuzsálemmelA Matuzalem hatóanyagát, az alkalmazott technológiának kö- szönhetően, stabil molekulák halmaza alkotja, melyek thermo- dinamikailag vakvágánynak tekinthetők. Ez azt jelenti, hogy sem- milyen körülmények között nem változik meg a tulajdonságuk.

A gyógyító táplálkozás

Matuzalem flavonoid komplexAz evolúció folyamán szelektálódott táplálékok hasznos, daganatellenes sajátosságokkal bíró összetevőket tartalmaznak, nagyon hasonlóan a szintetikus eredetű molekulákhoz.
Ezeknek az összetevők nek a napi étrendbe illesztése ellenséges környezetet alakít ki a szervezetünkben, megakadályozva azt, hogy az életünk folyamán rendszeresen és spontán képződő mikrotumorok tovább fejlődjenek.

A gyógyító táplálkozás tökéletesen szemlélteti a metronomikus kezelésmódot, amelynek során naponta kis adagokban alkalmazhatók a daganatellenes hatóanyagok. Tehát a táplálkozással történő daganatmegelőzés egyenértékű egy nem mérgező kemoterápiával. Az élelmi anyagokban jelen lévő daganatellenes molekulák a rákbetegség forrásánál fejtik ki hatásukat, még mielőtt az fenyegethetné a szervezet normális működését.

A táplálékokban lévő természetes daganatgátlók lehetővé teszik az öröklött és a helytelen életmód okozta hiányok pótlását. A gyógyeledeleket nyugodtan hasonlíthatjuk a kemoterápiához.

Az élelmiszerekben található daganatellenes molekulák egész fegyvertárát használjuk fel a spontán keletkező daganatos sejtek ellen. Jóllehet távol állnak attól, hogy alternatív kezelési móddá váljanak, vagyis hogy felváltsák a gyógyszeres kezelést, azonban a táplálkozás útján történő daganatelleni védekezés egy olyan kiegészítő módszer, amit mindenki alkalmazhat a táplálékeredetű, rákellenes molekulák szervezetébe juttatásával.

A rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás megfelel egy megelőző kemoterápiának, mellyel az egészséges szövetek életfolyamatainak károsítása nélkül akadályozható meg a mikrotumorok kimutatható stádiumba jutása.

A gyógyeledeleket, azaz a zöldségeket és gyümölcsöket több ízben is ajánlottuk, olyan élelmekként, melyek képesek mérsékelni a daganatok kialakulásának kockázatát. Mindebből következik, hogy ezek az élelmiszerek a daganatellenes molekulák jelentős forrását képezik. E bioaktív molekulákkal folytatott kutatások, amellett, hogy igazolták a daganatellenes összetevők jelenlétét ezen élelmiszerekben, számos más anyagról is be tudták bizonyítani, hogy szintén jelentős mennyiségű, daganatgátló hatású molekulát tartalmaznak, s így fontos szerepük lehet a daganatos betegségek megelőzésében.

A két fajta Matuzsálem tabletta

Matuzalem InternalMatuzsálem Internál
Tabletta belső fogyasztásra.
A tablettát le kell nyelni, a gyomorban szívódik fel a Matuzsálem.

Matuzalem SublingualMatuzsálem Sublingual
Tabletta nyelv alá.
A tablettát el kell szopogatni, a nyelv alatt a nyálkahártyán szívódik fel a Matuzsálem.

A zöldség és a gyümölcs nemcsak vitamin

Tápértéküket tekintve naponta fogyaszton élelmiszereink két formában jelennek meg.
Egyrészt makrotápanyagok szénhidrátok, fehérjék, zsírok, másrészt pedig mikrotápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok.

Ez a meghatározás azonban hiányos, mivel a zöldségek és a gyümölcsök összetétele nem korlátozódik csupán ezekre a tápanyagokra. Igazából létezik egy másik molekulacsopon, melyek értékelhető menynyiségben vannak jelen, ezek a fitokémiai összetevők - a fito szó növényt jelent - nemcsak a zöldségeknek és gyümölcsöknek az érzékszerveinkre ható tulajdonságaiért (szin, illat stb.) felelősek, hanem számos ország konyhaművészeti hagyományaiban régóta honos különböző ételek, italok és fűszerek hasonló jellemzőiért is.

Zöld tea flavonoidA málna ragyogó pirosa, a fokhagyma jellegzetes illata vagy a kakaó és a tea erős összehúzó érzete olyan tulajdonságok, melyek közvetlenül kötődnek az említett élelmiszerekben jelen lévő fitokémiai összetevőkhöz. És ezek bőségben hozzáférhetők.
Egy kiegyensúlyozott, vegyes étrend, mely zöldségeket, gyümölcsöket, valamint teát és vörösbort is magában foglal, 1-2 g fitokémiai összetevőt tartalmaz, mely megfelel egy napi 5-10.000 különféIe összetevőből álló koktél bevitelének!

Tehát a zöldségek és gyümölcsök számottevő fitokémiai molekulatartalma lényeges jellemzője e gyógyeledeleknek. A korábban főként vitamin, ásványi anyag és élelmi rostok forrásaiként számon tartott zöldségek és gyümölcsök ennél sokkal többet "tudnak": hatásos vegyületeik révén a krónikus betegségek, nevezetesen a rosszindulatú daganatok megelőzésében játszanak fontos szerepet.

Egyre inkább bizonyossá válik, hogy a daganatellenes védelem, amit a zöldségek és gyúmölcsök biztosítanak, elsősorban a bennük lévő fitokémiai anyagokhoz köthető. Ilyen fitokemikália a Matuzalem legfőbb összetevője is, melyet fermentált fekete teából nyernek ki. A fekete tea flavonoidja, az epigallokathekin-3 gallát.

A fitokémiai összetevők azok a molekulák, melyek lehetővé teszik, hogy a növények védekezhessenek a fertőzések, a mikroorganizmusok, a rovarok és egyéb kártevők ártalmai ellen. Miután a növények nem menekülhetnek el támadóik elől, ki kellett olgozniuk saját, tökéletes védekező rendszerüket, hogy a környezetükben jelen lévő támadói k ártalmas hatásait elháríthassák. Tehát a növény által előállított fitokémiai elemek egyszerre baktérium-, gomba- és rovarölő hatásúak, melyekkel képesek csökkenteni támadóik károkozásait, és így képessé válnak a túlélésre.

Például amikor a szőlőszemeket megtámadják bizonyos mikroorganizmusok, e növények nagy mennyiségben választanak ki egy vegyületet, mely gombaölő szerként hat, s így közömbösíti az élősködők negatív hatásait. Miután a fitokémiai összetevők termelődése közvetlenül kötődik a növényt ért stresszhez, belátható, hogy a természetes úton, mesterséges permetszerek nélkül termesztett növényekben találhatók legnagyobb menynyiségben ezek a molekulák.

A különböző fitokémiai vegyületek védőszerepe azonban nem korlátozódik csupán a növény egészségének fenntartására, e molekulák ugyanúgy elsőrangú szerepet játszanak a mi daganatellenes védekezőrendszereinkben is.Valójában számos kísérlet, amiket ezekkel a táplálékokból kivont vegyületekkel végeztek, kimutatta, hogy e fitokémiai vegyületek közül sok képes beavatkozni a daganat képződés különböző fázisaiba. Ebből következik, hogy a gyógyeledelek legnagyobb fegyvertárunkká válhatnának a rákbetegség elleni küzdelemben. Például a legtöbb élénk színű gyümölcs a polifenoloknak nevezett molekulák rendkívül bőséges forrását jelenti.

Napjainkig több mint 4000-féle polifenolmolekulát azonosítottak, melyek különösen nagy mennyiségben találhatók meg bizonyos italokban, mint a vörösbor és a zöld tea, valamint az olyan szilárd táplálékokban, mint a szőlő, az alma, a hagyma, valamint a vadon termő erdei gyümölcsökben (szeder, som, áfonya). Megtalálhatók ugyanakkor számos zöldnövényben és fűszerben, csakúgy, mint a főzelékfélékben és a dióban is.

A gyógyeledel fogalma lehetővé teszi számunkra, hogy kedvünkre kiválogassuk azokat a táplálékokat, melyeket mindenképp be kell építenünk daganatmegelőző étrendünkbe. Bár minden zöldség és gyümölcs tartalmaz fitokémiai vegyületeket, ám ezek menynyisége az egyes fajtákban rendkívül változó. Például a burgonya és a sárgarépa nem hasonlítható össze a brokkolival vagy a kelkáposztával, ahogy a szőlő és a tőzegáfonya sem velhető össze a banánnal. Jelentősek a különbségek az élelmiszerekben lévő aktiv vegyületek szintjében, és az is előfordul, hogy bizonyos vegyületek csupán egyetlen táplálékra korlálozódnak.

Ez fontos észrevétel, amikor megpróbáljuk megmagyarázni a zöldségek és gyümölcsök daganatellenes sajátosságait, mivel a véletlen szeszélye folytán, számos fitokémiai vegyület, mely a leghatékonyabb működést képes kifejteni a rákbetegség elleni védelemben, csak egyes jól meghatározott élelmiszerekben van jelen.

Lehetnek azok a szója izoflavonjai, a szőlő rezveratrolja, a kurkuma fűszer kurkuminja, a brokkoli izothiocianátjai vagy a fekete tea kathekinjai, ezeknek a daganatellenes molekuláknak a természetben igen korlátozott a forgalma. Más szóval, ha igaz az, hogyáltalában a zöldségek és a gyümölcsök akiegyensúlyozott táplálkozás kiegészítő részei, meg kell közelebbről vizsgálni a bennük lévő fitokémiai vegyületeket a Fitokemikáliákdaganatkockázat csökkentését célzó étrend keretében.

Ugyanilyen alapon célszerű megemelni ezeknek az ajánlásoknak a körét, és be kell vonni három olyan élelmiszert, melyek a természelben előforduló legmagasabb szintű daganatellenes hatóanyagokat tarlalmazzák, ezek a zöld tea, a szója és a kurkuma nevű fűszer.

FIGYELMEZTETŐ: Kérjük vegye figyelembe, hogy a Matuzsálem tabletta nem gyógyszer. A weboldalunkon gyógyhatásról pozitív állítást nem teszünk! Ezen a weboldalon kizárólag a Matuzsálemmel folytatott fejlesztési és kutatási eredményeket tesszük közre közérthető formában!

Matuzalem fogyasztásSzedési javaslat
Javaslatok a Matuzalem fogyasztásához. Mennyit fogyasszunk a Matuzsálemből?
Matuzsálem rendelésMatuzálem rendelés
Rendelje meg még ma a Matuzalem tablettát, ingyenes kiszállítással
RákgyógyításFogyasztói vélemények
Betegek, fogyasztók véleménye a Matuzalem tablettáról használat után.
A Matuzsálem gyógyhatásaiMatuzalem Tapasztalatok
Olvassa el, hogy milyen esetekben segíthet a Matuzsálem tabletta Önnek is.

A rákbetegség és az evolóció

A világszerte milliárdokkal támogatott, több évtizede zajló kutatások ellenére a rosszindulatú daganatos betegségek nagy része még nem gyógyítható. Annak ellenére, hogy egyes rákfajták kezelhetővé váltak, a betegek hosszú távú túlélése gyakran elmarad a várakozásoktól. Az új gyógyszerek sokszor az előre láthatónál kevésbé hatékonyak, olykor pedig hatástalannak bizonyulnak.
Vajon miért ilyen nehezen gyógyítható a rosszindulatú daganatos betegség? E sorsdöntő kérdésnél érdemes megállni egy kicsit, mielőtt közelebbről megismerkedünk azokkal az új módszerekkel, amelyekkel remélhetőleg felvehető a harc e betegség ellen.

Ha megértjük, hogy valójában mit is jelent a rák, azt is megtanuljuk, hogy miért olyan rettenetes kór, sőt azt is, hogy mi mindenre figyeljünk oda, hogy támadásait elkerülhessük. Azzal, hogy megértjük a daganatos betegség lényegét, egyszersmind felfedezzük sebezhető pontjait is, hogy minél távolabb tarthassuk magunktól.

Mi ösztönözhet egy sejtet arra, hogy daganatképzővé változzon át? Köztudott, hogy a rákbetegség a sejtek túlzott növekedésének következménye, azonban azok az okok, melyek ezt előidézik, általában titokzatosak. Akárcsak a lélektan ban, itt is a sejt gyermekkorában rejlik a válasz.

A ma ismert sejt 3,5 milliárd éve tűnt fel a földön. Egyszerű, ősi sejtből fejlődött ki. Ez a sejtelőd az idő folyamán rengeteget változott a környezeti hatások miatt (UVsugárzás, oxigénszint stb.), melyek arra kényszerítették, hogy "vaktában" keresse meg önmaga túléléshez legtöbb esélyt adó változatát. A sejt nagyfokú alkalmazkodóképessége génmódosító tulajdonságához kötődik, mely lehetővé teszi új, hatékonyabb fehérjék előállítását az új kihívásokkai szemben. Ez azt jelenti, hogy a sejtekben található gének megváltoztathatók, mihelyt a sejt úgy érzi, hogy egy probléma leküzdéséhez előnye származna a változásból, azonnal megteszi a siker reményében.

Ezt nevezik mutációnak. A sejteknek ez a génmegváltoztató képessége olyan fontos jellemzője az életnek, hogy enélkül soha nem jöhenünk volna világra mi sem. Körülbelül 600 millió évvel ezelőtt a sejtek olyan döntést" hoztak, melynek a földi élet fejlődéstörténetében messzemenő következményei lettek. Megkezdték az öszszekapcsolódást, hogy létrehozzák az első néhány sejtből álló szervezeteket.

Ez csak a sejt "gondolkodásmódjának" gyökeres megváltozásával mehetett végbe, mivel ez az együttélés az egyszerű szervezet számára az egyedi sejtek feletti túlélést vonta maga után. Olyannyira így volt ez, hogy a környezethez való alkalmazkodás legjobb módjának szüntelen kutatása többé már nem mehetett a többi sejt rovására. Más szóval, az egyedi (individualista) sejtek fokozatosan váltak "önfeláldozóvá" (altruista), és egy bizonyos módon lemondtak génjeik akaratuktól függő átalakításának alapvető szabadságáról.

A fejlődésnek ez az útja maradt fenn , mivel jelentős előnyökkeljárt, melyek közül a legfontosabb, hogy a különböző sejtek feloszthatták egymás közölt feladataikat úgy, hogy minél jobban együttműködhessenek a környezettel. Az emberi test összes sejtje azonos genetikai "felszerelést" hordoz sejtmagjában. Ha belegondolunk, hogy az emberi szervezet 60.000 milliárd sejtből áll, és mindegyik hallgat a másikra, csodálatot érzünk a rend iránt, mely egy ilyen összetett rendszerből árad.

Matuzalem fogyasztásSzedési javaslat
Javaslatok a Matuzalem fogyasztásához. Mennyit fogyasszunk a Matuzsálemből?
Matuzsálem rendelésMatuzálem rendelés
Rendelje meg még ma a Matuzalem tablettát, ingyenes kiszállítással


Matuzsálem rák ellen
Ide kattintva rendelheti meg a Matuzalemet, 1 perc alatt!

Ingyenes kiszállítás

Cikkek az Egészségről

MatuzalemÖregedés lassítás
A sejtek öregedésének lassítása a flavonoidok jelentőségel.
Matuzsálem tablettaA hosszú élet titka
Úgy tűnik, az antioxidánsokban rejlik a hosszú élet titka.
Matuzalem flavonoidokAz Alkohol és a Nitrát
Hogyan járul hozzá az alkohol és a nitrátok, a rák kialakulásához.
Matuzalem elhízás ellenElhízás és rákkockázat
A túlsúlyosság lehet a daganat kialakulásának oka.
Rák ellenRák esetén
Küzdjön a rák ellen hatékonyan, a természet erejével!
Öregedés ellenÖregedésgátló hatás
Lassítsa le sejtjeinek öregedési ütemét, maradjon hosszan fiatal.
A Matuzsálemnek az immunerősítő hatásaImmunerősítés
Erősítse immunrendszerét, csökkentse a kockázatot.
Antioxidáns hatás
A flavonoidok erős antioxidánsok, bennük rejlik a hosszú élet titka.
Tudatos és egészséges táplálkozásRák ellen táplálkozással
A hosszú élet alapja a tudatosan is egészséges táplálkozás elérése.
Világszabadalommal védett Wipo díjas termék
Információk a Daganatokról
Agydaganat
Az agydaganat jelei, az agy- daganatok tünetei, az agytumor..
Bélrák tüneteiBélrák
A bélrák kialakulásának okai, a bélrák tünetei, bélrák kezelése.
Bőrrák tünetek jeleiBőrrák
A bőrrák tünetek, a bőrrák tünetei, bőrrák kezelés, a melnoma.
Gyomorrák tünetei jeleiGyomorrák
A gyomorrák tünetei, a gyomorrák jelei, tudnivalók gyomorrákról.
Hasnyálmirigy rákHasnyálmirigyrák
A hasnyálmirigy daganat tünetei, a hasnyálmirigyrák orvosi kezelése.
Hererák jelei tüneteiHererák
A hererák tünetei, a heredaganat jelei, a hererák tudnivalók.
Nyirokmirigy rák, daganatHúgyhólyagrák
A húgyhólyag daganat kezelése, húgyhólyagrák tünetek.
Nyirokmirigy rák, daganatLeukémia
A leukémia tünetei és kezelése, leukémia gyógyítás.
Májrák tünetei kezeléseMájrák
A májdaganat kialakulásának okai, a májrák tünetei és kezelése.
Mellrák tünetei, jeleiMéhrák
A méhrák kezelése, a méhrák tünetei és megelőzése, gyógyítása.
Mellrák tünetei, jeleiMellrák
A mellrák kialakulása, a mellrák tünetei, jelei, mellrák gyógyítás.
Mellrák tünetei, jeleiNyelőcsőrák
A nyelőcsőrák tünetei és kezelése, nyelőcső rák gyógyítás.
Nyirokmirigy rák, daganatNyirokmirigy rák
A nyirokmirigy daganat kialakulása, a nyirokmirigyrák kezelése.
Petefészekrá tüneteikPetefészekrák
A petefészekrák tünetei, kezelése, a petefészek rák megelőzése.
prosztatarák tüneteiProsztatarák
A prosztatarák tünetei és kezelése, a prosztata rák gyógyítása.
Tüdőrák tüneteiTüdőrák
A tüdőrák megelőzése, a tüdőrák tünetei és kezelése, terápiái.
Vastagbélrák tünetei, Vastagbél daganatVastagbérák
A vastagbél daganat tünetei, a vastagbélrák kezelése, végbélrák.
Árak, Engedmények

InternalMatuzalem Internal
Matuzalem amelyet le kell nyelni, a gyomron keresztül szívódik fel.

SublingualMatuzalem Sublingual
Matuzalem amelyet el kell szopogatni, a szájban szívódik fel.

1 darab
1 hónap
15.990 forint
2 darab
2 hónap
30.371 forint
Kedvezmény: -5%
Gránátalma kúrák, tippek. Az antioxidáns gránátalma.


A felhasználásról:

 

1. A tablettát a fóliából történő kibontás után, bő vízzel fogyasszuk el.


2. A szavatossági idő, csak az előírásoknak megfelelően tárolt termékre vonatkozik.

! Az ezen az oldalon (Matuzalem.co.hu) található információk, szolgáltatások, termékről közölt információk, nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
A Matuzsálem mellé javasolt:
Krill olaj kúra tartása
Részletesen a krill olajról. A krill olaj bemutatása videón.
Szakemberek Engedélyek Tabletta rendelés Vélemények Rákgyógyítás Letölthető Céginfó TETEJÉRE
Telefonos segítség
+36 70 / 7733 059
Gyorsrendelés
Rendelés itt!
Matuzalem.co.hu © Minden jog fenntartva